E-mailblog.nl

Aug/10

6

E-mail is nog springlevend

email-dead-twitter-linkedinOp Twitter en andere plekken verschijnen wel eens hoax-berichten dat een bepaald persoon is overleden. Kortgeleden ging het om Bill Cosby, die later op CNN meldde dat hij nog springlevend was. Van e-mail wordt ook op verschillende momenten geroepen dat het dood is als medium, omdat andere vormen van communicatie de overhand krijgen zoals Twitter, IM/chat, Facebook en LinkedIn. Mark Brownlow van Email Marketing Reports heeft een artikel geschreven waarin hij niet alleen aangeeft dat e-mail nog springlevend is, maar dat marketeers ook de juiste vragen moeten stellen bij het inzetten van het kanaal e-mail. Het gaat dan om vragen als nagaan wat het e-mailgedrag is van ontvangers: wanneer en hoe lezen ze hun e-mail, wat doen ze ermee en dergelijke. Als deze vragen constant gesteld worden en beantwoord worden kan de inhoud, frequentie en timing van mailings zo gefinetuned worden dat er een optimaal resultaat bereikt wordt.

Andere punten die Mark naar voren brengt zijn onder andere het gegeven dat voorkeuren niet uniek zijn: het is niet zo dat alleen via e-mail wat wil ontvangen, maar ook prima via andere kanalen zoals feeds zaken wil volgen. Verder geeft hij aan dat het belangrijk is vooral na te gaan wat het beste kanaal voor welke vorm van informatie is: voor sommige zaken is dat e-mail, voor andere zaken kan dat een ander kanaal zijn. De kunst is om uit te vinden welk kanaal het beste bij welke vorm van informatie past.

Het volledige artikel kan je op Email Marketing Reports lezen.

RSS Feed

Nog geen reacties.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl