E-mailblog.nl

Jan/10

18

Kan een e-mailadres je imago schaden?

De Chicago Tribune kwam kortgeleden met een artikel over je reputatie als je een bepaald e-mailadres hebt. In dit geval gaat het om Nancy Anderson die al jaren AOL-adressen gebruikt. Ze kreeg daarop een tijd geleden de opmerking om het e-mailadres op te geven voor iets anders omdat het slecht voor haar imago zou zijn. Nancy leek de opmerking in eerste instantie onzin totdat ze haar e-mailadres op verschillende plekken opgaf: zou men van haar denken dat ze niet hip en bij de tijd zou zijn?

Ze ontwikkelde een vorm van e-mailadresjaloezie, waarbij ze bedrijfsadressen (@bedrijfsnaam.nl) en ook academische adressen (eindigend in .edu) de beste soort vond. Als freelancer kon ze daar echter nog niet aan komen op dat moment. Ook nu anno 2010 heeft ze nog steeds haar AOL-adres en is ze niet van plan om het te veranderen: ze heeft geen zin om een verhuise-mail naar iedereen te sturen, en daarnaast is de e-mailadresjaloezie nu minder geworden.

hotmail_login_screen

Kortgeleden is bij een ronde tafel-discussie wel gebleken dat men bij bijvoorbeeld sollicitaties serieuzer wordt genomen met een GMail-adres dan wanneer men een Hotmail-adres heeft:

GMail is much more secure and has better filters. Everyone tells me that. It looks more professional – when you start to look for a job, you need a more professional account than Yahoo! or Hotmail. I am conditioned to thinking that Google is the all-powerful being and that I need a Gmail account.

I am so into email, but I use my Hotmail account for junk. I use that for companies that I need to sign up, but don’t really want to see your stuff. My Gmail account I use for brand messages that I actually want to see.

Bovenstaande komt uit de Email Insider Raw blogpost. Dit geeft al aan hoe er over bepaalde webmail-adressen wordt gedacht. Indien je ervaringen hebt op dat gebied, laat het niet na dat hieronder te melden.

RSS Feed

Nog geen reacties.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl