E-mailblog.nl

Jan/10

11

Windows 7 en e-mail: een aantal opties

In een eerder bericht werd al aangegeven dat Windows 7 geen e-mailclient bevat: met dat operating system is een lange traditie van meegeleverde e-mailclients doorbroken. Hieronder worden kort een aantal van de mogelijkheden beschreven die mensen met Windows 7 hebben bij de keuze van een e-mailclient.

Windows Live Mail

windows_live_mail

Windows Live Mail is de opvolger van Outlook Express, en was tot en met Windows Vista de standaard meegeleverde e-mailclient. Een basic e-mailclient zonder meegeleverde rompslomp die prima z’n werk doet: en bovendien ook nog eens gratis was. Dat is gelukkig nog steeds het geval anno 2010, ware het niet dat de e-mailclient niet standaard meer meegeleverd wordt. Om deze alsnog te downloaden kan je hem hier vinden: Windows Live Mail.

Thunderbird

mozilla_thunderbird_3_email

Thunderbird is het zusje van Firefox: beiden zijn programma’s uit de stal van Mozilla die meerdere open source-projecten hebben lopen. De e-mailclient is alweer ruim 5 jaar op de markt en toe aan versie 3.0: in deze versie is nu ook tabbed e-mail te vinden wat al bekend was als tabbed browsing vanuit Firefox. Daarnaast komen ook zoekresultaten in nieuwe tabs terecht en bevat de client een timeline om e-mails makkelijk te kunnen vinden. Het marktaandeel is groeiende maar lang niet zo groot als Outlook of webclients zoals Hotmail en GMail: tot nu toe komt het marktaandeel uit op zo’n 2,5%. Download Mozilla Thunderbird hier.

Outlook 2010

microsoft_office_outlook_2010

De nieuwste telg uit de Outlook-serie, 2010 is onderdeel van de Office 2010-suite. Een veel uitgebreidere e-mailclient dan Windows Live Mail waarbij je een volledige agenda en takenplanner tot je beschikking hebt en daarnaast meerdere e-mailaccounts kan beheren. In vergelijking met de eerste twee opties is Outlook niet gratis: Outlook 2007 kostte los rond de 90 euro, en de verwachting is dat Outlook 2010 los net even boven de 100 euro gaat kosten.

Bovenstaande drie opties zijn zeker niet de enige op de markt: er zijn er nog genoeg,ook voor het Mac-platform zoals Entourage van Microsoft.

RSS Feed

Nog geen reacties.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl