E-mailblog.nl

Oct/09

26

Windows 7 bevat geen e-mailclient

windows7Windows 7 is slechts enkele dagen op de markt (de lancering was 22 oktober), maar nu blijkt dat het geen standaard e-mailclient bevat. Windows Vista bevatte nog Windows Mail, de opvolger van Outlook Express maar bij Windows 7 is dat niet het geval. Het blijkt dat verschillende gebruikers tegen problemen aanlopen zoals het niet kunnen vinden van een e-mailclient, het niet kunnen migreren van data of als dat gebeurt dat ze tegen foutmeldingen aanlopen.

De reden dat Microsoft de standaard e-mailclient niet meer meelevert heeft met de nieuwe anti-monopolie wetgeving te maken. Via Twitter laat @microsoftcares het volgende weten:

@remybergsma You can get Windows Live Mail fromhttp://download.live.com, it has to do with new regulations and stuff (like the IE issue)

Bij het starten van Windows 7 wordt men namelijk ook gevraagd om een browser-keuze te maken: ditzelfde blijkt het geval te zijn met de e-mailclient. Deze e-mailclient heet vanaf nu Windows Live Mail en is hier te downloaden. Voor diegenen die zullen upgraden naar Windows 7 vanaf Windows XP of Vista alvast de tip dat mail en instellingen wel meekomen, maar er dus eerst nog een e-mailclient geinstalleerd dient te worden.

RSS Feed

1 reactie for Windows 7 bevat geen e-mailclient

Kristof Mattei | 26 October, 2009 at 10:48

Als ik bij de zoekbalk in start ‘mail’ intyp krijg ik autmatisch een verwijzing naar ‘Go online to get Windows Live Essentials’

Dus mensen die met Vista die balk gebruikten zouden nu geen problemen meer moeten hebben, het wijst zichzelf wel uit.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl