E-mailblog.nl

Apr/09

10

Infosys post overzicht deelname retailers sociale media

De mensen van Infosys hebben een overzicht geplaatst van de deelname van een aantal grote (Amerikaanse) retailers aan de meer bekende sociale media, met als laatste toevoeging een overzicht van de verschillende iPhone Aiphonesmallpps die de bedrijven beschikbaar hebben. Het Indiase bedrijf plaatste in het overzicht voor deze analyse puur Amerikaanse bedrijven als Amazon, Dell, Nike, Best Buy en Starbucks. De sociale media die in het overzicht zijn opgenomen zijn:

 

  • Blog
  • Facebook
  • Flickr
  • iPhone app
  • Twitter
  • Youtube

In het overzicht blijkt dat nagenoeg ieder bedrijf wel deelneemt aan Facebook, Twitter en YouTube maar dat nog niet alle bedrijven een eigen blog hebben danwel deelnemen aan Flickr.

twitter-logoTwitter begint de afgelopen tijd wel steeds geliefder te worden bij verschillende bedrijven, en met een goede reden: zo meldt Dell dat door het gebruik van Twitter als promo- en verkoopkanaal het al ruim een miljoen dollar heeft opgeleverd. Andere bedrijven gebruiken het om direct met hun klanten te communiceren: onder andere voor bestellingsupdates, speciale promo’s en om feedback te krijgen.

Als laatste wordt er in het artikel geschreven over de opkomst van iPhone Apps: verschillende retailers hebben het nieuwe platform aangegrepen om hun marketing op een nieuwe manier te gaan bedrijven. Productpresentaties, bedrijfsinformatie en locatie-gebaseerde tips over waar iets te krijgen is kunnen zo op een andere manier dan met de klassieke media aan de consument worden aangeboden.

RSS Feed

Nog geen reacties.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl