E-mailblog.nl

Feb/09

19

Verlopen e-mailaccounts zorgen voor onbruikbare Xbox Live-profielen

xbox-live-logo-green-orangeXbox Live Gold-accounts worden middels een e-mailadres geregistreerd bij Microsoft, echter gebeurt het de laatste tijd steeds vaker dat de profielen niet meer beschikbaar zijn doordat de e-mailadressen verlopen wegens het niet in gebruik zijn van de adressen. GamesIndustry.biz maakt hier melding van op zijn website. Microsoft erkent het probleem en zal met een oplossing komen, echter is het op dit moment wel zo dat in het ergste geval al je achievements verloren gaan en de enige optie is om overnieuw te beginnen.

Het probleem gaat om het gegeven dat een Windows Live ID e-mailadres nodig is om een Live Gold-abonnement aan te vragen. Echter is dit voor verschillende mensen niet hun ‘actieve’ e-mailadres waardoor na verloop van tijd het adres automatisch verwijderd wordt, inclusief de Gamertag die erbij hoort. Dit gebeurt zelfs als de houder van de Gamertag ondertussen extra alternatieve adressen heeft ingevoerd.

GamesIndustry.biz has confirmed the problem exists with a relatively small percentage of users, and while the issue does not prevent gamers from playing offline with a Silver membership, it will prevent them from upgrading at any time to Gold status, effectively blocking any ongoing online multiplayer activity – one of the facets which made the service so popular in the first place.

Microsoft heeft dus op dit moment nog geen oplossing, behalve het eerder genoemde overnieuw beginnen wat het verlies zal betekenen van allerhande achievements: wat wel scheelt is dat het percentage gamers dat hier last van heeft gelukkig beperkt is.

RSS Feed

Nog geen reacties.

Plaats reactie

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

«

»

Search

Theme Design door devolux.org

© 2010 E-mailblog.nl